Brottrunk er et gennemtestet tysk produkt, der har eksisteret på det tyske marked i 36 år. Det produceres af firmaet Kanne i Tyskland og forhandles af Danielsminde i Danmark siden Januar 2018.
Kanne sætter en ære i, at have et gennemtestest produkt, og har lavet flere landbrugsfaglige forsøg i samarbejde med anerkendte tyske universiteter.
Brottrunk fremstilles af 100 % økologisk, friskbagt surdejsbrød, der skiveskæres, og overhældes med kildevand. Herefter fermenterer det i 6 måneder, hvorved der dannes mælkesyre og mælkesyrebakterier.
Samtidig sker der en masse forskellige processer under fermenteringen, så det færdige produkt Fermentgetreide (hvorfra Brottrunk stammer), indeholder også en betragtelig andel enzymer, aminosyrer og vitaminer.
Forskellen på Fermentgetreide og Brottrunk er, at Fermentgetreide indeholder bundfald (fra brødet) og i Brottrunk er det filtreret fra.
Fermentgetreide indeholder flere enzymer, den dobbelte mængde mælkesyrebakterier (1 mia mod Brottrunks 5 mio) og flere aminosyrer end Brottrunk, da mange af næringsstofferne binder sig til bundfaldet.
Fermentgetreide vil altid være at foretrække grundet dets højere indhold af mælkesyrebakterier og næringsstoffer.
Hvis der fodres i dyser der kan stoppe til eller produktet skal forstøves, så er Brottrunk det bedste valg.
Denne brochure Kanne Landbrug ENGELSK er på engelsk og forklarer, hvad Brottrunk og dens storesøster Fermentgetreide er, og hvor og hvordan det kan bruges i landbruget
I denne video får du at vide, hvad Brottrunk er, hvad det er godt for og hvor det kan anvendes.